Gott nytt cykel-år allihopa!

Kalle Johansson vile bara hoppa in här och hälsa alla våra trogna följare ett riktigt gott år! 

Året för oss har varit fullt av resor och äventyr, fullt av prövningar och nöjen. Ett härligt och häftigt år alltså! Detta år genomförde vi ju även en av våra drömmar: at cykla genom hela långsmala Sverige. Det är först nu i efterhand som en inser vilken bedrift det faktiskt är. När vi var mitt uppe i cyklingen och mötte människor på vägen som kommenterade hur häftigt det var och kompisar som sade att vi var lite halvknasiga i bollen. Och ja, vi får väl hålla med om det nu i efterhand, men kul var det hörrni och något att berätta för barnbarnen hoho. 


En annan positiv sak som kom av vår resa är ju att vi har lärt oss så mycket av Sverige. Ja innan visste en ju att Norrland fanns högt där uppe, och att där är nog ganska tomt och Sverige har väl rätt så mycket skog.  Och aa tack så vart det! Sverige skulle ju lätt kunna rymma en si så där 20 miljoner människor till. Lätt. Men det är ju ändå det som är charmen med vårt land, att vi har så mycket som är orört och att naturen får chans att leva sitt liv och vi är med på ett litet hörn. Så hörrni, passa på att uppleva vårt land är vårt tips, innan vi blir  helt överbefolkade som Indien och Kina Osv (även om detta kanske inte händer på x antal år, men ändå. Kom igen det blir kuuul.)

Det är även trevligt när en sitter och tittar på tv och nyheterna kommer på och det är ett reportage från någon stad som vi har passerat, eller när en spelar frågespel och det kommer en fråga om någo stad i Sverige. Äntligen får en chansen att briljera hoho!!

Så ni kanske undrar vad som har hänt med oss sen sist? Jorå vi har varit hemma i göteborg och levt lite vanligt liv för omväxlingens skull. Båda har jobbat under julen på härliga Liseberg och hängt med det Goa Lisebergsfolket mycket trevligt! 


Mimmi bytte under hösten Boende två gånger och testade även på livet som inneboende hos några trevliga gossar. Hon har även varit en liten arbetsmyra och haft tre jobb och arbetat hårt för att spara ihop lite nya slantar inför hennes nya äventyr på andra sidan ekvatorn. Om tre veckor bär det nämligen av till Nya Zeeland för hennes del i cirkus 3 månader för att återigen uppleva det härliga och lättsamma livet i en ryggsäck. Så kolla in här med jämna mellanrum hörrni, kanske kommer det lite rolig uppdatering från andra sidan jorden. Elin däremot satte ögonen i skolböckerna igen och pluggade en grundkurs i juridik, och kom på att det blir definitivt ingen jurist av henne. Bra insikt det med. Sedan har hon likt Allan Svensson agerat brevbärare, och hann även med en tripp till Cypern på en riktig pensionärsresa. 


Nu vet vi att ni undrar: "ska Kalle Johansson cykla något under det nya året tro?" Johorå det ska dem, dock en liten kortare variant. Vi har ju nu cyklat från norr till söder, och måste ju självklart också cykla från öst till väst. Så det blir sommarens äventyr, att cykla från Gotland till Göreborg.  Lite mer lagom långt tycker många, även vi. 

Och vi tänker att 2015  kanske blir ert cykelår? Mycket bra ide! 
Vi besitter ju nu på många goda tips så om ni har några frågor eller vill ha lite allmänt roliga tips om cykling, tältning, hur man lagar e. punktering, Sverige, bästa ballerinakexen eller hur vad en kaffe kostar på Statoil så hör av er till oss! 
Kolla även in www.alvangenscykel.se
för att få fin inspiration inför årets cykeläventyr. Det var från dem vi fin hjälp med köp av cyklar och utrustning. 

Och ännu en gång, tack för att ni har följt oss hela vägen. Det har verkligen varit en drivkraft för oss. Så hoppas vi att ni fortsätter  att följa våra galna äventyr! 





RSS 2.0