Norrlänningar är ena trevliga folk

Hej igen!
Nu sitter vi här på campingen i Pajala efter en go välförtjänt pizzamiddag, där det förövrigt bjöds på munkar och kaffe till efterrätt eftersom vi tydligen va ena modiga och starka flickor som cyklade så långt ensamma genom Sverige. Jo men man tackar. 


Matväskan tom blev, liksom våra magar- ännu en gång. Tur då att Pajala är en sån metropol, med både coop och Ica. Även ett systembolag inklusive en pizzeria bör tilläggas , succé! Mat inhandlades samt potatismjöl till mimmis sköra stjärt. En norrländsk herre före oss i matkön köpte blod i förpackning, varpå vi frågade vad han ska med blod till. "ni är sörlänningar förstår jag?" Jo ja, från Göteborg ja. Fick inbjudan till middagen och få baka brödet, men njae en annan blev inte så sugen på blodpalt. Nöjer oss med bönor.

Igår kväll swishade (aa men typ iaf) vi förbi några herrar som
Satt ute i trädgårn o smuttade (shottade) vodka och kaffe. Gick in på en kopp kaffe, och ene gubben visade sig vara gammal hovchaffuör och tydligen hade Ingvar Kamprad varit på besök häromveckan i den Lilla byn Parkasjoki. "Inte ska ni sova i tält töser, låne bystugan ni o bad lit bastu". Efter en lektion i hur man badar bastu på riktigt (tydligen har vi bastat på turkiskt vis hela livet) tände vi upp bastun och packade in våra saker i stugan, slapp man sätt upp tältet inatt då. Man tackar. 
Norrlänningar är ett ena trevligt folk det.
Så fin stuga en fick låne 

"Vaa bruke ni int kast vatten på stenarna? Dä ä ju dä som är saken" aa men de blir så varmt...

Myggen ger sig på allt..


Extra lyx idag, varma gifflar Mmh!

Fin paus vid fin sjö vid fint väder 

RSS 2.0